Cursus honden of paarden massage

Massagecursus hond of paard

Voor wie is de
massagecursus

De cursus is bedoeld voor eigenaren of verzorgers van paarden en honden. Ook mensen die professioneel met dieren werken kunnen hun kennis via deze cursus uitbreiden. Tijdens de cursus leer je de belangrijkste spiergroepen en gewrichten kennen. Je leert te herkennen wanner een spier normaal aanvoelt en wanneer deze gespannen is of onderontwikkeld. Ook leer je meer over de oorzaken van teveel of te weinig aan spanning en volume van een spier. En natuurlijk leer je de belangrijkste spiergroepen te masseren! Ik leer een aantal massage-en rektechnieken aan die goed te gebruiken zijn zonder dat je bang hoeft te zijn dat je het niet goed doet en je dier last krijgt. De cursus wordt in kleine groepjes gegeven zodat iedereen voldoende aandacht krijgt en zich de technieken goed eigen kan maken. De cursus wordt in drie delen van drie uur gegeven.
behandeling hond
Lezingen

Voor wie
zijn de lezingen?

De lezingen zijn bedoeld voor professionals die dieren evenementen organiseren of een bedrijf hebben waarbij paarden en/of honden centraal staan. Het is bijvoorbeeld erg leuk om mij een lezing te laten verzorgen voor uw (paarden)vereniging,uw hondenschool of hondenuitlaatservice en als onderdeel van het programma van uw evenement.

Het is mogelijk om een lezing op maat te maken over een onderwerp dat uw interesse heeft of waar u meer over wilt leren. Dit kan alleen theorie zijn of praktijk, maar ook een combinatie van de twee. De onderwerpen zijn gerelateerd aan mijn vakgebied waarbij kennis van spieren, gewrichten, training en revalidatie de basis vormen. De kosten voor de lezingen gaan in overleg.

lezing van irene feenstra